ГоловнаПолітика

Україна повинна залучити в СЦКК міжнародних партнерів, - Наливайченко

Потрібно скористатися виходом Росії, вважає політик.

Україна повинна залучити в СЦКК міжнародних партнерів, - Наливайченко

Україна повинна скористатися виходом Росії зі Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК) і запросити замість них міжнародних партнерів. Так вважає лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"Було російське вторгнення і російська окупація - замість російських офіцерів, які, скажімо відверто, там горілку п'ють, можна і потрібно наполягати на створенні такого центру, але з міжнародними спостерігачами.

Від Франції, Німеччини, США, Канади й інших ключових міжнародних партнерів, які готові підтримати Україну проти російської агресії", - заявив політик в ефірі каналу 112.ua.

На думку Наливайченка, тоді місія буде дієвою і професійною.

"Щоб нарешті спостерігали професійно за режимом припинення вогню, нескоєння військових злочинів, щоб нарешті було повернуто українських заручників.

Я пам'ятаю, в грудні 2014-го ми повернули 150 чоловік додому. Це обов'язково потрібно зробити перед Новим роком. Це долі людей", - зазначив він.

Наливайченко вважає, що перед тим, як запросити на Донбас міжнародну миротворчу місію, повинна приїхати оцінна, склад якої може запропонувати сама Україна.

Нагадаємо, Спільний центр контролю і координації припинення вогню (СЦКК) - група контролю за дотриманням мінського протоколу, в яку входять представники української і російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram