ГоловнаПолітика

У Раді зірвали засідання антикорупційного комітету через аудитора НАБУ

Семеро депутатів пішли з засідання, позбавивши його кворуму.

У Раді зірвали засідання антикорупційного комітету через аудитора НАБУ
Фото: Тереза Лащук

Засідання антикорупційного комітету Верховної Ради в середу залишилося без кворуму. Як повідомляє кореспондент LB.ua, депутати посварилися через питання аудитора Національного антикорупційного бюро.

Депутати коаліції запропонували проголосувати за проведення нового конкурсного відбору на цю посаду. Однак колишній голова комітету Єгор Соболєв заявив, що конкурс проводили вже двічі і парламент спочатку повинен розглянути вже запропоновані кандидатури. Якщо голосування провалиться, тоді можна буде оголошувати новий конкурс.

Після цього Єгор Соболєв покинув засідання, за ним пішли Віктор Чумак, Юрій Дерев'янко, Борислав Береза, Вадим Кривохатько, Дмитро Добродомов, Сергій Лещенко. В результаті на засіданні комітету залишилося менше депутатів, аніж необхідно для прийняття рішень (для кворуму потрібно 13 осіб).

Незважаючи на це, депутати від БПП і НФ залишилися "обговорювати питання". Коли вони виявили, що приймати рішення без кворуму не зможуть, вирішили зібратися в четвер о 17:30. За словами депутата від БПП Ігоря Артюшенка, завтра знову планують розглянути питання аудитора.

Нагадаємо, Верховна Рада з початку року не може призначити аудитора НАБУ. Висновки комісії, до якої увійдуть ще дві людини, можуть стати підставою для звільнення директора Бюро. Поки що питання обрання аудитора зависло в повітрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram