ГоловнаПолітика

Київрада підтримала петицію за заборону поліетиленових пакетів

Столичні депутати закликали Верховну Раду ухвалити відповідний закон.

Київрада підтримала петицію за заборону поліетиленових пакетів
Фото: София Гаврилюк

Київська міська рада 20 грудня підтримала 85 голосами петицію за заборону поліетиленових пакетів.

Рішення носить символічний характер, оскільки повноважень забороняти обіг товарів у органів місцевого самоврядування немає. Все, що може зробити Київрада, - це направити звернення до Верховної Ради. Що і було зроблено, повідомляє прес-служба Київради.

"В Україні на одну людину щороку припадає понад 500 поліетиленових пакетів. Період розкладання одного становить понад 100 років. Це призводить до забруднення навколишнього середовища, викликає засмічення вулиць, зелених і прибережних зон, водойм. З огляду на це, близько 40 країн світу вже затвердили нормативні акти, які або забороняють, або обмежують використання поліетиленових пакетів", - зазначив депутат Київради Костянтин Яловий.

Нагадаємо, це не перша ініціатива щодо заборони поліетиленових пакетів. У 2012 році Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило законопроект, який пропонував заборонити виробництво, імпорт і розповсюдження пакетів об'ємом менш ніж 20 л і товщиною менш ніж 0,025 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram