ГоловнаПолітика

Чубаров запропонував перенести переговори Контактної групи з Мінська на інший майданчик

Голова Меджлісу відзначив позицію Білорусі, яка проголосувала проти резолюції Генасамблеї ООН з приводу Криму.

Чубаров запропонував перенести переговори Контактної групи з Мінська на інший майданчик
Фото: EPA/UPG

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вважає, що переговори Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі необхідно перенести з Мінська на інший майданчик.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Чубарова, таку думку він висловив через позицію Білорусі з приводу резолюції Генеральної асамблеї ООН з прав людини в Криму.

"Хочу звернути нашу увагу на позицію Білорусі під час голосування, Білорусі, яка позиціонує себе, що нібито забезпечує майданчик для діалогу і зустрічей для припинення російської агресії... Абсолютно впевнений, що ми повинні пропонувати іншу країну для переговорів щодо забезпечення територіальної цілісності України і припинення російської агресії", - заявив політик.

Раніше перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко назвала некоректним голосування Білорусі проти резолюції з питань Криму в контексті її претензій на миротворчу місію.

"Саме в Мінську проходять переговори щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, країна претендує на статус нейтральної і певну миротворчу місію. Статус нейтральності, а не підігрування Кремлю, тоді має зберігатися на всіх майданчиках і під час усіх голосувань. Вважаю такі голосування Білорусі - саме в контексті її претензій на миротворчу місію - некоректними", - наголосила вона.

Нагадаємо, 19 грудня Генасамблея ООН прийняла резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі", ініційовану українською делегацією, яка засуджує застосування Росією своїх законів в анексованому Криму і примусове переведення громадян України в російське громадянство.

Проти резолюції проголосували такі країни: Російська Федерація, Білорусь, Вірменія, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизія, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Сербія, ПАР, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram