ГоловнаПолітика

Ложкін: «Вихід IKEA на український ринок - індикатор довіри іноземних інвесторів»

"Офіційна і неофіційна політики компанії у відносинах із держорганами - повне неприйняття корупції"

Ложкін: «Вихід IKEA на український ринок - індикатор довіри іноземних інвесторів»

Заява IKEA про плани прийти в Україну - індикатор довіри міжнародних інвесторів до українського бізнес-клімату. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, коментуючи підсумки зустрічі з представниками шведської компанії.

«IKEA - компанія, приходу якої очікує, мабуть, уся Україна. Компанія, назва якої згадується у нас чи не в кожній розмові про іноземних інвесторів. Компанія, принципи роботи якої увійшли в підручники з корпоративного менеджменту, а бізнес-моделі стали легендарними. Вихід IKEA на український ринок - це маркер прозорості для іноземних інвесторів. Адже офіційна і неофіційна політики компанії у взаємовідносинах з держорганами - повне неприйняття корупції», - підкреслив Ложкін.

За словами секретаря Національної інвестради, представники IKEA пообіцяли розповідати про складнощі та перешкоди, з якими вони можуть зіштовхнутися в процесі виходу на ринок України.

«Це допоможе виявити і усунути вузькі місця при роботі з великим інвестором. У свою чергу, ми готові надати будь-яку інформацію про український ринок і, в разі необхідності, скоординувати комунікації IKEA з владою та бізнесом», - заявив Ложкін.

19 грудня 2017 року шведська мережа товарів для дому IKEA офіційно заявила про плани виходу на український ринок протягом найближчих одного-двох років. «Рішення про подальші кроки буде прийняте, виходячи з результатів дослідження ринку і переваг українських споживачів», - йдеться в повідомленні компанії.

IKEA - транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому з 361 магазином у 29 країнах світу. У 2016 фінансовому році магазини IKEA Group відвідали 783 млн людей.

Національну інвестиційну раду очолює Президент України Петро Порошенко. Борис Ложкін працює на посаді секретаря Національної інвестиційної ради на громадських засадах з кінця серпня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram