ГоловнаПолітика

Ухвалення законопроекту про Донбас до Нового року обговорювали вчора на Банковій, - джерело

Закон пропонують перенести через обмін полоненими.

Ухвалення законопроекту про Донбас до Нового року обговорювали вчора на Банковій, - джерело
Фото: Макс Требухов

Учора ввечері на Банковій у вузькому колі обговорювали затвердження в другому читанні і в цілому законопроекту щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Як відомо, законопроект не внесено в розклад Верховної Ради до кінця року. І голосування з приводу нього до закінчення пленарного тижня 19-22 не передбачається. А наступне засідання відбудеться вже після різдвяних свят 16-19 січня.

За словами джерел, президент наполягає на поверненні до обговорення цього законопроекту після Новорічних свят, пояснюючи своє рішення побоюванням імовірного зриву обміну заручників, який повинен відбутися до кінця року.

Разом із тим, на винесенні законопроекту в зал наполягає "Народний фронт", однак "фронтовики" побоюються, що БПП не зможе забезпечити достатню кількість голосів. У НФ наполягають на тому, що президент Петро Порошенко повинен публічно підтримати законопроект про Донбас.

Нагадаємо, в першому читанні проект закону прийняли 6 жовтня. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки й оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, що замінюють термін "антитерористична операція". Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram