ГоловнаПолітика

Геращенко закликала Раду відкласти закон про реінтеграцію, щоб уникнути зриву обміну полоненими

"Може бути таке, що інша сторона в усіх гріхах звинуватить Україну".

Геращенко закликала Раду відкласти закон про реінтеграцію, щоб уникнути зриву обміну полоненими
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала депутатів відкласти ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу. На її думку, в іншому випадку може бути зірвано обмін полоненими.

Про це вона сказала з трибуни парламенту, виступаючи першою на ранковому засіданні.

За словами Геращенко, обмін полоненими - дуже дражливе питання, і не потрібно його ускладнювати далі.

"Чи є в нас шанс, що це буде зірвано. Шанс дуже великий, хочу вам чесно про це сказати. Ми думали, що все станеться набагато швидше, ніж Новий рік і Різдво, і все для цього зробили. Може бути таке, що інша сторона у всіх гріхах звинуватить Україну. Так само, як з СЦКК, коли стало очевидно, що Російська Федерація виводить своїх кадрових військових з СЦКК для того, щоб там загострити ситуацію, щоб підштовхувати Київ з так званими республіками, хоча це ніякі не республіки", - сказала вона.

Геращенко, яка представляє Україну в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, закликала Верховну Раду не провокувати зрив обміну.

Спікер Андрій Парубій, своєю чергою, наголосив, що поточна сесія триватиме після Нового року, і цей закон можна буде розглянути потім.

Нагадаємо, зараз у Мінську домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це повинно відбутися до новорічних і різдвяних свят. На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram