ГоловнаПолітика

Радник Кличка Кривопішин написав заяву про відставку

"Київ не платив і не збирається платити за патент на "Міську електричку", - заявив мер.

Радник Кличка Кривопішин написав заяву про відставку
Алексей Кривопишин
Фото: alexey-kryvopishyn.kiev.ua

Радник мера Києва, колишній начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин, написав заяву про звільнення.

Про це повідомив Віталій Кличко у Фейсбуці.

За його словами, Київ не платив і не збирається платити за використання патенту на "Міську електричку", отриманого Кривопішиним. Кличко також зазначив, що міська влада звернулася в Мінекономрозвитку щодо проведення експертизи новизни і винахідницького рівня деклараційних патентів на міську електричку і Tram Train.

"Інформація про те, що місто нібито платить гроші за використання патенту, отриманого Олексієм Кривопішиним, спричинила резонанс у ЗМІ. Зараз ми перевіряємо всю інформацію і обставини отримання цього патенту. Можу сказати, що місто не платило і не буде платити за цей патент. Ми звернулися в Мінекономрозвитку, яке видавало відповідні патенти, аби там перевірили реальну новизну і рівень корисних моделей. Якщо новизни в них немає, деклараційні патенти будуть визнані міністерством недійсними", - сказав Кличко.

Мер зазначив, що якщо міський спосіб перевезення пасажирів залізничним транспортом - міською електричкою і Tram Train запатентований обґрунтовано, Кривопішин безкоштовно передасть патенти громаді міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram