ГоловнаПолітика

Суд дозволив спецрозслідування проти Онищенка і ще п'ятьох підозрюваних, - САП

У обвинувачення є можливість закінчити збирання доказів та ухвалити остаточне рішення.

Суд дозволив спецрозслідування проти Онищенка і ще п'ятьох підозрюваних, - САП
Фото: detector.media

Суд дозволив проводити заочне спеціальне досудове розслідування стосовно Олександра Онищенка і п'ятьох підозрюваних в участі у злочинній організації нардепа.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці.

"18 грудня слідчим суддею задоволено клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України Онищенка Олександра Романовича та ще п'яти осіб, які, згідно з висунутою підозрою, були учасниками злочинної організації, очолюваної вказаним народним депутатом", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що жодному з підозрюваних не заборонений в'їзд в Україну, а п'ятьом імовірним співучасникам надана можливість самостійно відстоювати свою позицію у кримінальному провадженні.

Суд фактично надав можливість обвинуваченню закінчити збирання доказів у провадженні та ухвалити остаточне рішення, передбачене ст. 283 КПК України.

"З урахуванням наявних зараз матеріалів, таким рішенням бачиться обвинувальний акт", - йдеться в повідомленні САП.

Нагадаємо, Онищенко фігурує у справі про зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, зокрема й Онищенка.

29 травня 2017 року після більш ніж тримісячного ознайомлення захисту з матеріалами досудового розслідування прокурори САП і детективи НАБУ завершили вручення обвинувальних актів вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам у так званій "газовій справі". 30 травня обвинувальний акт був направлений до суду для розгляду по суті. Відтоді не відбулося навіть підготовче засідання суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram