ГоловнаПолітика

Штепа відмовилася заходити у будівлю суду для участі в засіданні

Наступне засідання призначено на 9 січня 2018 року.

Штепа відмовилася заходити у будівлю суду для участі в засіданні
Фото: focus.ua/Константин Буновский

Колишній мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа відмовилася заходити у будівлю Ленінського районного суду Харкова для участі в судовому засіданні.

Про це повідомив представник прес-служби прокуратури Харківської області.

"Сьогодні засідання у справі Штепи не відбулося - не з'явилася підсудна. Сторона захисту повідомила, що Штепа вважає, що в приміщенні суду їй загрожує небезпека, тому відмовилася заходити у будівлю", - розповів він.

Наступне засідання у цій справі призначено на 12:00 9 січня 2018 року.

Нагадаємо, 20 вересня суд змінив запобіжний захід Штепі з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. На виході з будівлі суду екс-мер Слов'янська заспівала гімн України.

Штепу звинувачують за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків) і за 1 ч. ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Штепі неодноразово продовжували запобіжний захід, їй загрожує довічне ув'язнення.

У листопаді суд продовжив домашній арешт Штепи і дозволив їй поїхати в Київ на лікування. Крім того, суд вирішив продовжити розгляд справи, незважаючи на заміну головуючого судді, який заявив самовідвід через процесуальні порушення під час його призначення. Раніше головуючий суддя у справі Штепи Віктор Вікторов пішов у відпустку з догляду за дитиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram