ГоловнаПолітика

Цеголко оприлюднив лист Саакашвілі до Порошенка

Лідер Руху нових сил пообіцяв не вдаватися до дестабілізації і запропонував переговори "з уповноваженим представником".

Цеголко оприлюднив лист Саакашвілі до Порошенка
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Грузії, лідер Руху нових сил Михайло Саакашвілі написав лист президентові Петру Порошенку, в якому він зізнався, що допускав і допускає багато політичних помилок.

Про це повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко у Фейсбуці.

"Він висловився за деескалацію ситуації, пообіцяв не вдаватися до подальшої дестабілізації і запропонував переговори «з уповноваженим представником». Однак як показує штурм Міжнародного центру культури і мистецтв на Алеї Героїв Небесної Сотні, свого слова пан Саакашвілі не дотримав", - написав він.

Цеголко оприлюднив копію листа Саакашвілі на своїй сторінці.

"З огляду на численні запити журналістів, а також на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа, прийнято рішення його оприлюднити", - написав прес-секретар.

Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Нагадаємо, в неділю, 17 грудня Рух нових сил Саакашвілі вирішив створити в Жовтневому палаці свій штаб. Однак коли учасники акції підійшли до будівлі, там уже стояли співробітники Нацгвардії. У результаті виникли сутички, під час яких почали застосовувати вогнегасники і каміння. Протистояння тривало понад годину. У цей час всередині йшов концерт оркестру Гленна Міллера. Протягом сутичок постраждали 32 правоохоронців. Поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом штурму Жовтневого.

Цього ж дня Саакашвілі розповів, що написав листа Порошенкові про деескалацію протистояння. За даними джерела Insider, таке саме прохання Саакашвілі передав президентові й усно через посла однієї з країн Євросоюзу. За словами джерела, причиною зміни риторики Саакашвілі стала загроза його екстрадиції в Грузію. Співрозмовник видання не виключив перегляду рішення міграційної служби, яка дозволила Саакашвілі перебувати в Україні до березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram