ГоловнаПолітика

Суд відклав апеляцію на арешт соратника Саакашвілі

Печерський суд не встиг передати матеріали справи.

Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляційної скарги на запобіжний захід для соратника Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе. Справа буде слухатися 28 грудня, а не сьогодні, як планувалося.

Адвокат Микола Неділько повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що це пов'язано з тим, що перша інстанція - Печерський суд - не передала матеріали справи в апеляцію.

У партії "Рух нових сил" стверджують, що це було зроблено навмисно "для того, щоб обмежити можливість адвокатам надати захист підозрюваному, порушити його права і вибити в нього свідчення проти Саакашвілі".

Своєю чергою присутній на засіданні Саакашвілі стверджує, що батько Дангадзе намагався вчинити самоспалення біля будівлі суду. "Я був на суді Севера Дангадзе, якого тримають в заручниках, щоб вибити з нього брехливі покази проти мене. Коли я виходив, його батько облив себе бензином і спробував себе підпалити, але люди його вчасно зупинили", - розповів політик. Підтвердження цієї інформації поки що немає.

Нагадаємо, що Дангадзе, за версією слідства, отримував гроші для акцій протесту в Києві від олігарха Сергія Курченка. 6 грудня його заарештували на 60 діб без права застави. Кримінальне провадження проти Дангадзе відкрито за статтею 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram