ГоловнаПолітика

У 2017 році на Дніпропетровщині реалізовано більш ніж 200 інфраструктурних проектів, - Резніченко

У 2018 році масштабне будівництво продовжиться.

У 2017 році на Дніпропетровщині реалізовано більш ніж 200 інфраструктурних проектів, - Резніченко

Цього року на Дніпропетровщині було реконструйовано і зведено з нуля більш ніж 200 інфраструктурних об’єктів. У 2018 році масштабне будівництво продовжиться, у бюджеті на розвиток області виділено в 1,5 разу більше коштів, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Дніпро ОДА оприлюднила річний звіт за 2017 рік. Коментуючи проведену роботу, голова облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що 2017-й став для Дніпропетровщини роком масштабних соціальних проектів.

«В області капітально відремонтували понад 160 доріг, реконструювали 13 дитсадків, розпочали з  нуля будівництво ще 4. Оновили понад 10 медзакладів, реалізували понад 20 екопроектів, облаштували близько 30 альтернативних котельних. Загалом на розвиток області витратили 1,5 млдр грн. Це стало можливим завдяки децентралізації – реформі, ініційованій Президентом України Петром Порошенком», - доповів голова Дніпро ОДА.

Серед пріоритетних напрямків роботи цього року був капітальний ремонт автошляхів. Відремонтовано 160 комунальних доріг, які не бачили нового асфальту десятиліттями.

Також у пріоритеті діти: завдяки капітальному ремонту і будівництву нових дитячих закладів у садочках області створено 1,5 тис. додаткових місць. Школярі отримали 20 сучасних шкіл, а опорна Петриківська школа визнана кращою інклюзивною школою країни.

Протягом року відремонтовано понад 10 медичних закладів, серед яких педіатрія обласної лікарні ім. Руднєва. Оновлення і модернізація лікарень також передбачає нове обладнання – цього року передано близько півсотні ангіографів, томографів, апаратів штучного дихання тощо.

Особливу увагу в області приділяють підвищенню енергоефективності: вже 30 котелень на альтернативному паливі забезпечують теплом дитячі садки, школи, медичні заклади і житлові будинки.

Також 2017 рік на Дніпропетровщині став рекордним по втіленню екологічних ініціатив. Реалізовано понад 20 проектів з розчищення і відновлення екосистеми річок, ліквідації підтоплень.

У ДніпроОДА також продовжили традиційну патріотичну роботу. У центрі міста з’явилась Алея пам’яті, присвячена загиблим героям. З успіхом пройшов другий всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО». При обласній адміністрації працюють безкоштовні освітні та реабілітаційні курси для бійців АТО і членів їх сімей.

«Ми чимало зробили у 2017 році і маємо великі плани на наступний рік. Хочу запевнити, що відновлення Дніпропетровщини триватиме. Ми одні з перших областей в країні ухвалили бюджет-2018, і в ньому закладено у 1,5 разу більше коштів на розвиток регіону. 2,2 млрд грн будуть витрачені на школи, дороги, лікарні, екологію і підвищення якості життя мешканців області», - запевнив Валентин Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram