ГоловнаПолітика

Саакашвілі вночі посварився з начальником райуправління поліції Києва

Поліція намагалася перешкодити встановленню сцени на Майдані.

Саакашвілі вночі посварився з начальником райуправління поліції Києва

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі вночі посварився з керівником Шевченківського управління поліції Києва Германом Приступою.

Саакашвілі зі своїми прихильниками прийшли на Майдан Незалежності встановлювати сцену для віче, яке було призначено на неділю. Поліція на чолі з Приступою приїхала перешкодити цьому. Депутат Юрій Дерев'янко, який представляє партію Саакашвілі, стверджує, що організатори отримали офіційний дозвіл від Київської міської державної адміністрації на проведення мирного мітингу, а поліцейські нібито погрожували їм застосуванням сили.

Саакашвілі звинуватив Приступу в тому, що перебуває при виконанні в стані алкогольного сп'яніння. "Як чіп п'яний донецький поліцейський, з характерним прізвищем Приступа, колишній голова поліції Горлівки, якого чомусь призначили головою поліції Шевченківського району Києва, намагався перешкодити нам ставити сцену для акції на Хрещатику. А ще, між іншим, обізвав мене наркоманом", - написав Саакашвілі пізніше.

Герман Приступа народився в Горлівці, в 2014 році він був помічником Андрія Крищенка і допомагав йому захищати міськвідділ МВС і відбиватися від натовпу сепаратистів.

Нагадаємо, що з 2 грудня до 31 січня в Києві дозволено рух автотранспорту вулицею Хрещатик у вихідні. Акція Саакашвілі запланована на Майдані Незалежності і може перекрити дорогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram