ГоловнаПолітика

Висоту Чаплинської вежі до літа збільшать на 37 метрів для мовлення на Крим

Також на башті встановлять потужніші передавачі.

Висоту Чаплинської вежі до літа збільшать на 37 метрів для мовлення на Крим
Фото: khoda.gov.ua

Навесні 2018 року в Херсонській області стартує модернізація Чаплинської телекомунікаційної вежі, яка  транслюватиме українські канали на Крим. Її висота збільшиться на 37 метрів, пише "Укрінформ". Також на вежі встановлять потужніші передавачі.

Про це розповіли на брифінгу в облдержадміністрації член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський і в.о. генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Олександр Богданов.

"Ми зосереджуємо свої сили на модернізації Чаплинської вежі. Її модернізацію забезпечує Концерн РРТ. Планується збільшення висоти вежі з 93 метрів до 130 метрів", - розповів Костинський.

Згідно з розрахунками сигнал українського телерадіомовлення отримуватимуть Красноперекопський район Криму, зокрема Армянськ і Красноперекопськ.

"Ми провели проектні роботи, проект уже пройшов експертизу, проведено всі необхідні процедури, визначено підрядника, який виконуватиме ці роботи, і зараз ця підпорядкована організація вже проводить підготовчі роботи для реалізації цього проекту. Усі підготовчі паперові роботи ми пройшли. З початком весни, щойно дозволять погодні умови, ми почнемо необхідні монтажні роботи, і будемо намагатися навесні та влітку збільшити висоту цієї вежі до 130 метрів", - розповів Богданов.

Нагадаємо, нині українське мовлення на Крим здійснюється з телекомунікаційної вежі біля пункту пропуску "Чонгар". Її сигнал досягає Судака. Навесні 2017 року було ухвалено рішення покращувати сигнал на Крим у спосіб збільшення висоти Чонгарської та Чаплинської веж.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram