ГоловнаПолітика

На Радбезі ООН Клімкін закликав до додаткових санкцій проти Росії

Глава українського МЗС порівняв РФ з Північною Кореєю.

На Радбезі ООН Клімкін закликав до додаткових санкцій проти Росії
Фото: скрин 5 канал

Російська окупація кримського півострова і частини сходу України дозволила РФ збільшити територію розміщення своєї ядерної зброї.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН щодо нерозповсюдження зброї масового ураження заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє "5 канал".

"Наша формула досить проста - Росія повинна покинути Україну, зате ми хочемо будувати відносини зі світовим співтовариством. Зараз Росія використовує Донбас як інструмент дестабілізації ситуації в Україні та Європі", - зазначив Клімкін.

Також він провів паралелі між ядерними амбіціями Росії та Північної Кореї. Клімкін наголосив, що Російська Федерація, як і КНДР, порушує міжнародне право та ігнорує санкції світової спільноти.

Міністр зазначив, що своїми діями Росія порушила низку міжнародних угод, зокрема Будапештський меморандум. Павло Клімкін закликав світове співтовариство дотримуватися безкомпромісної позиції захисту міжнародного права та вжити додаткові заходи для покарання держави-агресора.

"Оскільки США, а також низка європейських країн, зокрема Франція, Німеччина, Польща, солідарні з нашою позицією, ми вважаємо, що варто впроваджувати подальші санкції проти агресора. Адже в іншому випадку діяльність Росії може стати бомбою сповільненої дії - не лише для України", - підсумував міністр.

Нагадаємо, напередодні Європейський Союз вирішив продовжити економічні санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram