ГоловнаПолітика

СБУ розслідує розголошення держтаємниці в справі НАБУ щодо заводу Порошенка

В ухвалі суду про виїмку документів виявилася секретна інформація.

СБУ розслідує розголошення держтаємниці в справі НАБУ щодо заводу Порошенка
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України від 13 листопада порушила кримінальну справу за ознаками розголошення державної таємниці при отриманні Національним антикорупційним бюро дозволу на виїмку документів заводу "Кузня на Рибальському", який належить президентові Петру Порошенку.

Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 5 грудня.

Провадження відкрито за заявою голови правління заводу Валерія Шандри про те, що в ухвалах слідчих суддів Солом'янського райсуду Києва про надання НАБУ доступу до документів міститься посилання на предмет двох договорів, укладених між заводом і військовою частиною 1498 у Києві, додатки до яких мають гриф "Таємно".

Справу порушено за ч.2 ст.328 Кримінального кодексу (розголошення державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки).

Експертна оцінка показала, що відомості, наведені в ухвалах Солом'янського суду, підпадають під дію закону "Про державну таємницю", оскільки містять інформацію, що становить державну таємницю з грифом "Секретно".

Нагадаємо, справа, яку розслідує НАБУ, стосується закупівлі Державною прикордонною службою за гроші держбюджету бронемашин "Тритон" у заводу "Кузня на Рибальському". Бюро підозрює закупівлю за завищеними більше ніж утричі цінами. На заводі це спростовують.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram