ГоловнаПолітика

Законопроекту про Донбас не виявилося в розкладі Ради до кінця року

Наступний після 19-22 грудня пленарний тиждень відбудеться 16-19 січня 2018 року.

Законопроекту про Донбас не виявилося в розкладі Ради до кінця року
Фото: capital.ua

Верховна Рада, судячи з усього, вже не затверджуватиме в цьому році законопроект про забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей (№7163).

У розкладі засідань парламенту на 19-22 грудня цього проекту закону немає.

Цей розклад складено за пропозиціями комітетів Ради. 21 грудня парламент планує розглянути блок питань національної безпеки й оборони, проте законопроекту №7163 в ньому немає.

Згідно з календарним планом сьомої сесії, наступний після 19-22 грудня пленарний тиждень відбудеться 16-19 січня 2018 року.

Нагадаємо, про те, що законопроект розглянуть на майбутньому пленарному тижні, повідомляв 9 грудня голова Верховної Ради Андрій Парубій.

6 жовтня Верховна Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, що замінюють термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram