ГоловнаПолітика

Російський ВЭБ спростував переговори з Ярославським про продаж Промінвестбанку

"Угоди немає", - сказав голова банку.

Російський ВЭБ спростував переговори з Ярославським про продаж Промінвестбанку
Фото: i.ua

Російський  Внешэкономбанк зараз не веде переговорів про продаж своєї української "дочки" - Промінвестбанку - бізнесменові Олександру Ярославському і не давав згоди на подачу ним документів у Національний банк України.

Про це повідомив журналістів голова ВЭБ Сергій Горьков, пише "Інтерфакс-Україна".

"Він вів переговори на початку - у середині цього року. До фінальної угоди ми з ним не дійшли і ніякої згоди на те, що він подасть на узгодження документи в НБУ, ми не давали. Можливо, ви в пана Ярославського запитаєте, чому він вважає, що він купує Промінвестбанк. Нам про це нічого не відомо, угоди немає", - заявив Горьков.

Напередодні заступниця голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що власник і президент групи DCH Олександр Ярославський подав у НБУ пакет документів на узгодження придбання Промінвестбанку.

Про те, що власник групи компаній DCH Олександр Ярославський хоче купити в російського Внешэкономбанка український Промінвестбанк, стало відомо в травні.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їхню належність Російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram