ГоловнаПолітика

Київським ОСББ і ЖБК відшкодують 80 млн грн, сплачених за опалення і гарячу воду

Йдеться про нарахування у 2002-2014 роках.

Київським ОСББ і ЖБК відшкодують 80 млн грн, сплачених за опалення і гарячу воду
Фото: inshe.tv

Київрада на засіданні в четвер прийняла рішення про надання фінансової підтримки об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельним кооперативам.

Йдеться про відшкодування ОСББ і ЖБК різниці в нарахуваннях за послуги централізованого опалення і постачання гарячої води, надані "Київенерго" і "Київводоканалом" у періоди з 2002 по 2010-й і з 2010-го по 2014-й роки. Йдеться про 80,4 млн грн матеріальної підтримки, повідомляють на сайті Київради.

"Різниця в тарифах виникла не з вини ОСББ і ЖБК. Проблема в тому, що коли жителі платили за послуги із затвердженим тарифом, "Київенерго" і "Київводоканал" виставляли рахунки за іншим тарифом. За ці роки фактично утворилася заборгованість перед цими компаніями, зросла сума штрафів і пені", - сказано в повідомленні.

Для підтвердження наявності підстав для компенсації різниці в нарахуваннях потрібно надати тристоронній акт за спожиті обсяги холодної води на підігрів і теплової енергії для потреб гарячого водопостачання, укладений між ОСББ/ЖБК та "Київенерго"/"Київводоканалом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram