ГоловнаПолітика

В Одесі заборонили продавати алкоголь уночі

Обмеження не стосується кафе і ресторанів.

В Одесі заборонили продавати алкоголь уночі

Одеська міськрада ввела заборону на продаж алкоголю з 22:00 до 9-ї ранку. Купити алкогольні напої вночі можна буде лише в кафе і ресторанах.

Про це повідомляє "Думская".

Директор юрдепартаменту мерії Інна Поповська попередила, що рішення незаконне, оскільки йдеться про регуляторний акт, який не можна приймати без громадських слухань. Мер міста Геннадій Труханов заперечив, що депутати "мають право приймати і незаконні рішення".

Нагадаємо, у 2012 році Одеська міськрада вже забороняла роздрібну торгівлю алкоголем і тютюновими виробами біля шкіл і дитячих установ. Це рішення було визнане незаконним і скасоване судом, який постановив, що депутати порушили конституційні права бізнесменів на здійснення незаборонених законом видів підприємницької діяльності.

У 2016-2017 роках заборони на торгівлю алкоголем вночі ввели міськради Києва, Запоріжжя і низки інших міст України. Антимонопольний комітет констатував, що ці рішення суперечать законодавству про захист економічної конкуренції й оскаржив їх у судовому порядку. Київрада програла в першій і другій інстанціях, але Вищий госпсуд прибрав з їх вердикту пункт про те, що депутати повинні самі зняти заборону, тому зараз чинне обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram