ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про мрію стати мером Одеси

"Я не жартую, я дуже хочу підняти Одесу".

Саакашвілі заявив про мрію стати мером Одеси
Фото: EPA/UPG

Колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що в нього є мрія стати мером Одеси.

19 листопада на вічі прихильників партії "Рух нових сил" заявив, що не проти стати прем'єр-міністром України. 13 грудня в інтерв'ю 24 каналу Саакашвілі заявив, що його амбіції на цьому не обмежуються.

"Якщо я буду вдалим прем'єром, потім я хочу поїхати і стати мером Одеси. Я не жартую, я дуже хочу підняти Одесу. Але Одесу можна підняти, тільки змінивши всі правила гри", - заявив він.

Поки що Саакашвілі не може претендувати на жодні посади, оскільки в нього немає українського громадянства.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі отримав отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА.

Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, тож у жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА і пішов в опозицію, а влітку 2017-го президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Саакашвілі був у цей час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України при силовій підтримці своїх прихильників і відтоді перебуває в країні в статусі апатрида.

Крім того, йому загрожує кримінальна відповідальність за співпрацю зі злочинним угрупованням Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram