ГоловнаПолітика

Генасамблея ООН розгляне резолюцію щодо Криму 19 грудня

У листопаді проект резолюції підтримала 71 держава.

Генасамблея ООН розгляне резолюцію щодо Криму 19 грудня
Генассамблея ООН (архивное фото)
Фото: пресс-служба президента

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй має намір розглянути резолюцію щодо прав людини в анексованому Росією Криму 19 грудня.

Про це повідомляє прес-служба української місії ООН у мікроблозі Twitter.

"Голосування в Генеральній Асамблеї ООН щодо українського проекту резолюції "Ситуація з правами людини в АР Крим і м. Севастополь, Україна" відбудеться 19 грудня", - йдеться в повідомленні.

Постійний представник України в ООН Олег Ніколенко уточнив "Укрінформу", що Генасамблея ООН 19 грудня проведе пленарне засідання для розгляду звіту Третього комітету ГА ООН.

"Під час цього засідання відбудеться голосування щодо українського проекту резолюції про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму", - зазначив дипломат.

Він нагадав, що в листопаді Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив цей документ, співавторами якого виступили 42 країни. Тоді проект резолюції підтримала 71 держава.

"Ми очікуємо, що результат голосування на пленарному засіданні Генасамблеї буде приблизно таким же, як і в Третьому комітеті", - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію з визнанням Росії окупантом Криму у грудні минулого року. Проект оновленої резолюції з прав людини у Криму було внесено 31 жовтня 2017 року. Документ, зокрема, підтверджує, що між Україною та Росією існує міжнародний збройний конфлікт, що засуджує застосування Росією власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram