ГоловнаПолітика

Зайцева визнала провину в ДТП (оновлено)

Вживання наркотичних засобів вона спростовує.

Зайцева визнала провину в ДТП (оновлено)
Фото: стопкадр трансляции

Мешканка Харкова Олена Зайцева визнала свою провину в ДТП, в якій 18 жовтня загинули п'ятеро людей.

Про це вона повідомила на засіданні Київського районного суду Харкова, де в середу розглядають клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу Зайцевій і другому підозрюваному Геннадію Дронову.

"Я визнаю свою провину, я готова нести відповідальність і зазнати покарання, яке дасть мені суд. Але, будь ласка, вибачте мені. Це не було під впливом якихось препаратів. Будь-які речовини, які у мене знайшли, опинилися в крові через знеболювальні, які я іноді приймаю", - заявила вона.

Адвокат Зайцевої повідомила, що її підзахисна вживає пенталгін, до складу якого входить кодеїн. Тобто знайдені в аналізах Зайцевої речовини, що містять кодеїн, - це результат прийому ліків.

Вона також заявила, що захист не протестує проти клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу.

Оновлення. Суд задовольнив клопотання звинувачення в повному обсязі і залишив Зайцеву під вартою на 60 діб без права внесення застави, повідомляє Нromadske.

Далі суд мав почати розглядати продовження утримання під вартою другого підозрюваного в ДТП - Геннадія Дронова - водія Volkswagen Touareg. Однак Дронову стало зле в приміщенні суду, до нього приїжджала швидка допомога.

Адвокат Дронова заявив, що його підзахисному дуже погано і, можливо, розгляд справи доведеться перенести.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шістьох осіб ушпиталили.

Зайцевій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявляв на суді, що в ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. Пізно увечері 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства, тобто до 19 грудня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram