ГоловнаПолітика

Парламент Канади рекомендує уряду надати Україні летальну зброю

Умовою може стати боротьба з корупцією.

Парламент Канади рекомендує уряду надати Україні летальну зброю
Министры обороны Канады и Украины Харджит Сингх Саджан и Степан Полторак
Фото: mil.gov.ua

Постійний комітет парламенту Канади з питань оборони підготував звіт, в якому радить уряду надати Україні летальну зброю, щоб підвищити можливості української армії в протистоянні з РФ.

Про це пише "Укрінформ".

"Рекомендуємо уряду Канади надати летальну зброю Україні для захисту її суверенітету від російської агресії", - йдеться в документі. Однак для цього Україна повинна продемонструвати, що вона "активно працює над викоріненням корупції на всіх рівнях влади".

Члени Комітету також радять включити Україну в так званий Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List), який визначає країни, в які Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам поставляти зброю.

Зараз в нього включені 39 країн, серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія і Колумбія, але немає України.

Звіт підготовлено за результатами відрядження членів комітету в Україну влітку цього року, а також їх особистих зустрічей з різними експертами в Оттаві. Запропоновані в комітетських звітах рекомендації не є обов'язковими до виконання, проте зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Нагадаємо, що 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 рік, в якому передбачена можливість надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram