ГоловнаПолітика

ЄС має намір продовжити санкції проти РФ до середини 2018 року

Агентство Reuters посилається на чиновників і дипломатів у Брюсселі.

ЄС має намір продовжити санкції проти РФ до середини 2018 року
Фото: investigator.org.ua

Лідери Євросоюзу в четвер домовляться про продовження ще на шість місяців економічних санкцій проти Росії, введених через анексію Москвою Криму та підтримки сепаратистів на сході України, повідомляє агентство Reuters з посиланням на чиновників і дипломатів у Брюсселі.

Термін дії основних санкцій, які зачіпають російський енергетичний, оборонний і фінансовий сектор, закінчується в кінці січня 2018 року.

Йдеться про обмеження, введені 31 липня 2014 року в зв'язку з приєднанням Криму та подіями на сході України. Санкції торкнулися підприємств оборонного, енергетичного і фінансового секторів. Під санкції, зокрема, потрапили банки з державною участю (Ощадбанк, ВТБ) і великі нафтогазові компанії ("Роснефть", "Газпром нафта", "Транснефть"). Востаннє ці санкції продовжувалися 28 липня, термін їх дії закінчується 31 січня 2018 року.

Обмеження стосуються доступу російських банків з державною участю, енергетичних і оборонних підприємств на європейські фінансові ринки, ембарго на торгівлю зброєю російського виробництва, заборони на постачання Москві товарів подвійного призначення.

Крім секторальних санкцій Євросоюз ввів проти Росії персональні санкції і окремі санкції проти Криму. Дію персональних санкцій у вересні продовжено до середини березня наступного року. Обмеження, пов'язані з економікою півострова, будуть діяти як мінімум до кінця червня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram