ГоловнаПолітика

Мера Старого Самбора затримали на даванні хабара поліцейським (оновлено)

Міський голова закупив сміттєзбиральну техніку за завищеною ціною.

Мера Старого Самбора затримали на даванні хабара поліцейським (оновлено)

У Львівській області  затримали мера одного з міст за спробу підкупу працівника обласного управління захисту економіки Нацполіції. Мер пропонував 2000 доларів за закриття кримінального провадження.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції виявили факт розкрадання бюджетних коштів при здійсненні державних закупівель. Однією з міських рад була придбана у комерційної структури сміттєприбиральна техніка за завищеною на 295 тис. гривень вартості.

"З метою закриття кримінального провадження та уникнення кримінальної відповідальності міський голова запропонував працівникам Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції 2000 доларів США неправомірної вигоди", - сказано в повідомленні.

12 грудня мера затримали при спробі дати поліцейському хабар. Правоохоронці вилучили 2000 доларів.

Стаття 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України, в рамках якої проводилося затримання, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Оновлення. Прокуратура Львівської області повідомила, що 12 грудня затримали мера Старого Самбора. Цю посаду займає Ігор Трухим.

У 2015 році його обрали міським головою як представника Української республіканської партії. За нього проголосували 32,25% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram