ГоловнаПолітика

ГПУ спростовує відмову вважати Довгого злочинцем

У відомстві спростовують інформацію, оприлюднену "Українською правдою".

ГПУ спростовує відмову вважати Довгого злочинцем
Олесь Довгий
Фото: Макс Требухов

Заяви про те, що в Генпрокуратурі України нібито не бачать складу злочину в діях народного депутата Олеся Довгого, не відповідають дійсності, написав речник ГПУ Андрій Лисенко у фейсбуці.

У вівторок видання "Українська правда" з посиланням на джерела повідомило, що Генеральна прокуратура змінила позицію у справі Довгого і тепер не бачить складу злочину. Нібито Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила Генпрокуратурі проект остаточної підозри, на що отримала відповідь за підписом заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської, що в справі Довгого "немає складу злочину". На цьому листі нібито є резолюція самого генпрокурора Юрія Луценка.

Лисенко все це спростовує.

Він повідомляє, що ГПУ направила САП істотні зауваження до підготовленої підозри щодо Довгого, вказуючи на необхідність усунути низку неточностей і помилок у тексті підозри і доопрацювати його. Ці зауваження стосувалися насамперед необхідності приведення підозри у відповідність до вимог кримінально-процесуального законодавства.

"Жодних питань про наявність чи відсутність у діях О.С. Довгого складу злочину в листі до САП не вказувалося. На цей момент у Генеральну прокуратуру України доопрацьований текст підозри О.С. Довгому не надходив. У зв'язку з цим будь-які заяви про те, що в Генпрокуратурі України нібито не бачать складу злочину в діях О.С. Довгого, не відповідають дійсності", - підсумував Лисенко.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада підтримала зняття недоторканності з нардепа Олеся Довгого і дала згоду на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Справа проти депутата стосується виділення земельних ділянок у столиці у 2007-2009 роках, коли Довгий був секретарем Київської міської ради. Йому закидають зловживання службовими обов'язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га. Довгий, за версією слідства, скоїв злочин, порушивши регламент Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram