ГоловнаПолітика

САП відправила під суд колишнього директора ДП "Червоний землероб"

Йому закидають розкрадання зерна на суму понад 48 млн гривень.

САП відправила під суд колишнього директора ДП "Червоний землероб"
Фото: Depositphotos

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 грудня передала в суд обвинувальний акт, складений НАБУ проти п'яти підозрюваних у розкраданні зерна держпідприємства "Дослідне господарство Червоний землероб" (село Чарівне Кіровоградської області). Серед них - колишній директор підприємства, його заступник і три бізнесмени.

Про це повідомила прес-служба САП.

Як з'ясувало слідство, директор ДП "Червоний землероб" у змові з керівниками двох приватних компаній організував злочинну схему, згідно з якою держпідприємство впродовж липня-листопада 2015 року втратило зерна на суму понад 23 млн гривень.

Зерно передали на зберігання одній приватній компанії, а інша, зі свого боку, мусила продати його під виглядом зерна власного виробництва і так легалізувати майно, отримане злочинним шляхом. Що і було зроблено.

Згодом, за схожою схемою протягом листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном на суму ще понад 25 млн гривень. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили заступника директора держпідприємства і підприємця.

Розслідування в цій справі детективи НАБУ почали у квітні 2016 року. Протягом січня-жовтня 2017 року організаторам корупційної схеми повідомили підозру за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу.

Стосовно деяких фігурантів досудове розслідування завершено в червні 2016 року - справу направлено до суду. Також накладено арешт на майно підозрюваних і юридичних осіб, в інтересах яких вони діяли. Зокрема, йдеться про квартири, земельні ділянки, складські приміщення, легкові і вантажні автомобілі, спеціальну та сільськогосподарську техніку, а також рахунки в банках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram