ГоловнаПолітика

Засудженого "торнадівця" відправили під суд за вбивство арештанта в Лук'янівському СІЗО

Він побив 56-річного чоловіка до смерті.

Засудженого "торнадівця" відправили під суд за вбивство арештанта в Лук'янівському СІЗО
Фото: Сергей Нужненко

Київська місцева прокуратура №10 передала в Шевченківський районний суд Києва обвинувальний акт на колишнього бійця батальйону "Торнадо" Іллю Холода за вбивство арештанта в Лук'янівському СІЗО.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Протягом слідства було встановлено, що обвинувачений під час прогулянки почав лаятися з 56-річним чоловіком, після чого, маючи значну перевагу у фізичній силі, побив його до смерті. Цей факт кваліфікували за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Що стало причиною конфлікту - не повідомляють. Потерпілий арештант ще не був засуджений, підозрювався за ч.3 ст.153 - задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене стосовно малолітніх. Холода засудили, зокрема, за цією самою статтею, але за іншою частиною.

Нагадаємо, Іллю Холода засудили до 9 років і 6 місяців позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.127 (катування), ч.2 ст.153 (зґвалтування неприродним способом), ч.1 ст.120 (доведення до самогубства), ч.2 ст.353 (привласнення владних повноважень) КК України.

Разом з ним засудили ще 11 колишніх бійців спеціальної роти Міністерства внутрішніх справ "Торнадо". Четверо з них відбулися умовними термінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram