ГоловнаПолітика

Клімкін обговорив з помічником держсекретаря США реалізацію "Північного потоку-2"

Сторони підкреслили важливість співпраці у сфері кібернетичної безпеки, зокрема в енергетичній сфері.

Клімкін обговорив з помічником держсекретаря США реалізацію "Північного потоку-2"
Павел Климкин
Фото: Макс Требухов

Міністр закордонних справ Павло Клімкін обговорив з виконувачем обов'язків помічника державного секретаря США з питань енергетики Сью Саарніо реалізацію проекту "Північний потік-2".

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ.

"Під час зустрічі відбувся обмін думками з низки питань двосторонньої співпраці в енергетичній сфері. Особливу увагу приділено ситуації з реалізацією проекту "Північний потік - 2". Американська сторона відзначила незмінність своєї політики щодо протидії будівництву цього газопроводу", - йдеться в повідомленні.

Сторони також підкреслили важливість поглиблення двосторонньої співпраці у сфері кібернетичної безпеки, зокрема в енергетичній сфері.

Нагадаємо, "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії в Німеччину через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті ж, що і у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

Раніше міністр енергетики США Рік Перрі назвав будівництво "Північного потоку-2" таким, що загрожує енергетичній безпеці України та Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram