ГоловнаПолітика

Прокурор заявив про загрозу життю Саакашвілі з боку російських спецслужб

"Жоден інший запобіжний захід не зможе запобігти ризикам, крім цілодобового домашнього арешту".

Прокурор заявив про загрозу життю Саакашвілі з боку російських спецслужб
Фото: Сергей Нужненко

Прокурор Олександр Говорущак заявляє про загрозу життю і здоров'ю колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі з боку російських спецслужб.

Про це він заявив під час судового засідання.

"Одним з варіантів дестабілізації ситуації в країні може бути ініціювання спецслужбами Російської Федерації спроби ліквідації Саакашвілі і Дангадзе... З огляду на вищевикладене, жоден інший запобіжний захід не здатен запобігти наявним ризикам, забезпечити виконання процесуальних обов'язків підозрюваним і найголовніше - забезпечити охорону життя і здоров'я підозрюваного іншим способом, окрім цілодобового домашнього арешту", - сказав прокурор.

При цьому, на його думку, домашній арешт не завадить Саакашвілі спілкуватися з його прихильниками.

Нагадаємо, сьогодні Печерський райсуд Києва

почав обирати запобіжний захід для Саакашвілі. Йому інкримінують ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Він нібито отримав 500 тис. доларів від олігарха Сергія Курченка.

Голова фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", а також ще дев'ять нардепів просять суд віддати їм Саакашвілі на поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram