ГоловнаПолітика

НАЗК виявило порушення в е-декларації Розенблата за 2015 рік

Виявлені порушення не можуть бути підставою для притягнення депутата до адміністративної та кримінальної відповідальності.

НАЗК виявило порушення в е-декларації Розенблата за 2015 рік
Борислав Розенблат
Фото: Україна Молода

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в електронній декларації депутата Верховної Ради Борислава Розенблата (позафракційний) за 2015 рік.

Про це йдеться у рішенні про результати повної перевірки декларації Розенблата.

Під час перевірки Адміністрація Державної прикордонної служби не надала інформацію у відповідь на запит НАЗК.

Також агентство не отримало інформацію та підтверджувальні документи від компанії "Галієвський маслозавод імені Мазуркевича".

За результатами перевірки встановлено, що дружина Розенблата користується земельною ділянкою площею 889 кв. м, однак зазначено, що "член сім'ї не надав інформацію про дату набуття права".

Згідно з поясненнями депутата, дружина успадкувала житловий будинок, який розташований на зазначеній земельній ділянці і є комунальною власністю Житомира.

Також Розенблат задекларував право власності на декілька земельних ділянок загальною площею 1 188 кв. м і будинки загальною площею 270 кв. м у Дортмунді (Німеччина), водночас не вказавши інформацію про іншого співвласника нерухомості.

Розенблат надав НАЗК договір купівлі-продажу від 2013 року, згідно з яким власником цієї нерухомості, крім нього, є Алла Ногіна.

Таким чином, Розенблат не вказав в декларації інформацію про всіх співвласників нерухомості, що є порушенням п. 2 ч. 1 ст. 46 закону "Про запобігання корупції".

Крім того, дружина депутата не вказала в декларації відсотки від Державного Ощадного банку в розмірі 345 гривень.

Також не були задекларовані 823 гривні, розміщені в Ощадбанку на рахунках Розенблата та його дружини.

НАЗК встановило, що виявлені порушення не можуть бути підставою для притягнення депутата до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Тепер Розенблат повинен буде подати виправлену декларацію.

За 2015 рік Розенблат задекларував $2 млн, а його дружина Жанна - €1,4 млн готівкових коштів.

Нагадаємо, в червні детективи НАБУ затримали охоронця Розенблата за підозрою в отриманні $200 тис. хабара. За інформацією відомства, хабар передавали нардепу за вирішення питання про ліцензування видобутку бурштину.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Розенблата, але не дала згоди на його затримання і арешт. 21 липня за рішенням суду на нардепа наділи електронний браслет і заборонили виїжджати з країни. У липні Розенблат вніс заставу у розмірі 7 млн грн.

У НАБУ заявили, що відкрили кримінальне провадження за фактом можливого службового підроблення під час видавання Розенблату дипломатичного паспорта, яким він хотів скористатися для виїзду в Німеччину. 19 жовтня нардеп намагався вилетіти до Кельна, але його затримали співробітники НАБУ.

20 жовтня Солом'янський райсуд Києва знову зобов'язав Розенблата надіти електронний браслет і носити його до 18 грудня. Розенблат повинен здати всі закордонні паспорти, не залишати Київ і Житомир без дозволу слідчого і суду. Крім того, суд зобов'язав нардепа утриматися від спілкування з низкою підозрюваних і свідків. 31 жовтня Розенблат подав до суду на Нацагентство з питань запобігання корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram