ГоловнаПолітика

Перемови про обмін полоненими на Донбасі відбулися в Мінську

Зустріч проходила в закритому для преси режимі і тривала близько чотирьох годин.

Перемови про обмін полоненими на Донбасі відбулися в Мінську
Фото: twitter.com/BelarusMID

У Мінську завершилися перемови радників керівників чотирьох країн "нормандського формату", повідомили в Міністерстві закордонних справ Білорусі.

За словами прес-секретаря МЗС країни Дмитра Мирончика, зустріч проходила в закритому для преси режимі і тривала близько чотирьох годин.

Інших подробиць він не навів. Сторони також ще не коментували результати зустрічі, передає Радіо Свобода.

Напередодні цих перемовин міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що радники будуть "говорити переважно з акцентом на безпеку, з акцентом на гуманітарні проблеми".

7 грудня Клімкін зустрівся із главою МЗС РФ Лавровим у Відні на полях 24-го засідання Ради Міністрів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Після зустрічі з російським колегою Клімкін заявив, що питання обміну заручниками має бути вирішене найближчими тижнями.

Нагадаємо, у Мінську, зокрема, домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР". Його мають провести у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це має статися до новорічних та різдвяних свят.

На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 чоловік, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Мартін Сайдік заявив, що сторони конфлікту не визначилися з датою обміну утримуваних осіб.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram