ГоловнаПолітика

Рада розгляне законопроект щодо Донбасу 19-21 грудня

Андрій Парубій прогнозує, що законопроект ухвалюватимуть кілька днів.

Рада розгляне законопроект щодо Донбасу 19-21 грудня
Фото: rada.gov.ua

Законопроект щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей (№7163) буде розглянутий на наступному пленарному тижні, повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Спікер парламенту, виступаючи у Львівській області, зазначив, що до законопроекту подали велику кількість поправок, повідомляється на сайті Ради.

"Він досить об'ємний, містить понад 700 поправок. Думаю, на його розгляд піде більш ніж півтора дня. Попередньо плануємо розпочати його розгляд у вівторок вранці, або, можливо, у середу почати і в четвер завершити", - зазначив Парубій.

Останній у цьому році пленарний тиждень парламенту пройде 19-22 грудня.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами ухвалила законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" в першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування та відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні поправки в інші законопроекти, які замінюють термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, залученими до цих заходів, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram