ГоловнаПолітика

Саакашвілі затримано (оновлено)

Правоохоронці помістили Саакашвілі в СІЗО.

Саакашвілі затримано (оновлено)
Фото: facebook.com/daryna.chyzh

Правоохоронці затримали лідера партії "Рух Нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляється на сторінці партії в фейсбуці.

"Терміново! Затримано Михайла Саакашвілі. Везуть на Аскольдів провулок", - йдеться в повідомленні.

Про це також заявив соратник Саакашвілі екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

"Затримали Михайла! Везуть в СБУ на Аскольдів!!!" - написав він.

Оновлення. Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив затримання Саакашвілі.

"Згідно з постановою про розшук, працівники Нацполіції виявили місцезнаходження Саакашвілі на вул. Відрадній міста Києва та затримали його. Затриманого помістили в ізолятор тимчасового утримання. Плануються слідчі дії і звернення до суду про обрання запобіжного заходу", - написав він у фейсбуці.

Оновлення 00:01. У Національній поліції повідомили деталі затримання Саакашвілі.

"На виконання доручення Генеральної прокуратури України Національною поліцією затримано оголошеного в розшук громадянина Саакашвілі Міхеїла Ніколозовича, 21.12.1967 р.н.. Затримання проводилося в Солом'янському районі м. Києва. Останній переданий слідчому органу розслідування кримінального провадження", - повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

У поліції підкреслюють, що ніхто зі сторонніх громадян під час затримання не постраждав, співробітники поліції на територію наметового містечка на площі Конституції не заходили.

"Будь-які заходи, крім охорони громадського порядку, не проводилися", - зазначають у поліції.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з втікачем олігархом Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують в отриманні грошей від Сергія Курченка (ч.1 ст.256 КК). Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, забравшись на дах багатоповерхового будинку на вулиці Костельній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах  пожежною драбиною виліз спецназ і затримав його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували його прихильники. У результаті вони витягли політика з мікроавтобуса і звільнили. Саакашвілі оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram