ГоловнаПолітика

У Києві суддя зажадала з'явитися в суд полоненому "ДНР" Ігорю Козловському

Син Ігоря Козловського два роки позбавлений соцвиплат по інвалідності через неможливість переоформити опікунство.

У Києві суддя зажадала з'явитися в суд полоненому "ДНР" Ігорю Козловському
Валентина, Александр и Святослав Козловские
Фото: facebook/Олена Казанська

У Києві суд відмовляє синові незаконно утримуваного в "ДНР" відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського Святославу в отриманні соціальних виплат з інвалідності через те, що його опікун не з'явився в суд. Про це повідомив другий син Козловського Олександр.

Як ви знаєте, мого батька, Ігоря Козловського, ось уже майже два роки позбавлено волі і незаконно утримують на території контрольованої "ДНР". З цього моменту мій брат Святослав, інвалід 1-ї групи, фактично виявився позбавлений опікуна і держава припинила виплати з інвалідності. Ми звернулися до суду з проханням визнати другим опікуном Слави нашу матір - Валентину Козловську", - написав він.

За словами сина Козловського, суддя Солом'янського райсуду Києва Людмила Кізюн зажадала, щоб на засідання з'явився чинний опікун - Ігор Козловський.

Козловські нагадали судді, що в матеріалах справи є довідка від Об'єднаного центру про звільнення заручників СБУ про те, що Ігор незаконно утримується на непідконтрольній владі території.

За словами Олександра, суддя відповіла: "Мене це не цікавить. Я викличу його повісткою до суду".

"Прекрасно розуміючи всю безперспективність цих дій, адже пошта не доставляє кореспонденцію на окуповані території, [суддя] переносить засідання на березень 2018 року і віддаляється, мабуть, з почуттям добре виконаної роботи", - написав Козловський-молодший.

"Напрошується висновок, що навіть якщо Президент України вимовляє ваше прізвище з трибуни Генеральної асамблеї ООН та інших міжнародних майданчиків, підкреслюючи всю жахливість того, що відбувається з вами, це не дає ніяких гарантій, що члени вашої родини отримають допомогу і підтримку від держави на вільній від окупації частині України. І мова ж навіть не йде про якісь додаткові преференції, а всього лише про виконання гарантованих державою зобов'язань", - резюмував Олександр.

У січня 2016 вченого-релігієзнавця в Донецьку затримали за "неправильну переписку в фейсбуці". В травні 2017 так званий військовий трибунал "ДНР" виніс рішення і засудив незаконно утримуваного в СІЗО "ДНР" Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі.

За інформацією родичів, після оголошення "вироку" Козловський утримується в Микитівській виправній колонії №87 в Горлівці, куди його переведено з донецького СІЗО. Ігор Козловський - український вчений, кандидат історичних наук, викладав релігієзнавство в ДонНТУ, керівник Донецького відділення Української асоціації релігієзнавців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram