ГоловнаПолітика

У Харківській області закінчили капітальний ремонт стратегічної дороги на Слов'янськ

Рішення про фінансування робіт на стратегічно важливій дорозі національного масштабу прийняв Президент.

У Харківській області закінчили капітальний ремонт стратегічної дороги на Слов'янськ
Фото: ХОГА

Голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична проінспектувала результати капітального ремонту останньої ділянки автодороги Харків-Слов'янськ під час робочої поїздки в Ізюмський район, як повідомляє прес-служба ХОДА.

Рішення про фінансування робіт на стратегічно важливій дорозі національного масштабу прийняв Президент, який у серпні був на відкритті відремонтованого мосту в Ізюмі. Усього на ремонт траси цього року було скеровано 290 млн грн. У тому числі кошти «митного експерименту» - 56 млн грн. Роботи виконано вчасно, з гарантією від підрядників на 12 років служби.

«Дорога на Слов'янськ до початку АТО вже потребувала ремонту. А великий потік військової техніки остаточно зруйнував дорожнє полотно. Тому Президентом Петром Порошенком було прийнято рішення про початок ремонту. Сьогодні ми бачимо вдалий результат цієї ініціативи: 48,8 км дороги відновлено, виконано 100% робіт. Це полотно європейської якості, яке має прослужити 10-12 років», - прокоментувала Юлія Світлична результати інспекції.

Фото: ХОДА

У планах на наступний рік - активне освоєння коштів, отриманих громадами в результаті децентралізації бюджетів, що дозволить продовжити розпочатий цього року масштабний ремонт доріг не тільки національного, а й місцевого значення.

«Будемо направляти на це державні кошти, частину митних зборів, місцеві бюджети також можуть приєднатися до цієї роботи, адже бюджетна децентралізація дозволила зміцнити їх і дала можливість громадам спрямовувати кошти на розвиток власної інфраструктури», - зазначила керівник облдержадміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram