ГоловнаПолітика

У Вільнюсі відкрили Український сквер

Він розташований у Старому місті біля пам'ятника Шевченку.

У п'ятницю, 8 грудня, в столиці Литви Вільнюсі біля пам'ятника Тарасу Шевченку відкрили Український сквер. У церемонії взяли участь президент України Петро Порошенко і мер міста Ремігіюс Шимашус, повідомила прес-служба голови держави.

Фото: president.gov.ua

Рік тому в Києві у Володимирському проїзді біля Софійської площі відкрили Литовський сквер, тож сьогоднішня подія є жестом у відповідь.

"Це дуже символічно, тому що не можна собі уявити кращих відносин між країнами, ніж зараз між Україною і Литвою. Не можна собі уявити кращих відносин між українським і литовським народами. Наша сьогоднішня зустріч тут є яскравим підтвердженням цього", - сказав на відкритті Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Український сквер розташований у Старому місті Вільнюса. У лютому 2017 року від Адміністрації самоврядування Вільнюса було отримано узгоджений план розташування скверу. Протягом року вирішувалися технічні питання облаштування території. З литовською стороною також було погоджено питання про встановлення таблички з назвою скверу литовською й українською мовами - Ukrainos skveras - Український сквер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram