ГоловнаПолітика

Кабмін обмежив винагороди групі держвиконавців

Раніше обмеження в розмірі 200 прожиткових мінімумів застосовували до кожного члена групи окремо.

Кабмін обмежив винагороди групі держвиконавців

Уряд обмежив максимальну винагороду групі виконавців у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних на 1 січня відповідного року, що на сьогодні становить 320 тис. грн.

Згідно з постановою №914 від 1 грудня, в разі якщо виконання було забезпечено виконавчою групою, заяву про виплату винагороди подає керівник зазначеної групи особі, яка прийняла рішення про її створення.

Сума винагороди виконавчій групі виплачується в розмірі 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, але не більш ніж 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Кошти між усіма членами виконавчої групи розподіляються порівну.

Раніше обмеження в розмірі 200 прожиткових мінімумів застосовували до кожного члена групи окремо, а не до всієї групи.

Нагадаємо, наприкінці серпня в мережі з'явилася виписка з винагородами державних виконавців. Згідно з документом, вісім чиновників у травні-червні 2017 року отримали премії в розмірі від 1 до 7 млн гривень. Пізніше з'явилася інформація, що держвиконавців, які отримували великі винагороди, змушували ділитися зі сторонньою особою. Після скандалу, що вибухнув, Кабмін встановив верхню межу "премій" для держвиконавців у розмірі 200 прожиткових мінімумів (308 тис. грн) в одні руки за одне стягнення.

Пізніше з'явилася інформація, що держвиконавців змушували писати заяви на звільнення за власним бажанням без дати.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних зловживань керівництва Міністерства юстиції під час нарахування винагород державним виконавцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram