ГоловнаПолітика

Головою Касаційного кримінального суду Верховного Суду став колишній заступник голови ВССУ

Керівниками касаційних судів ВС стають колишні судді.

Головою Касаційного кримінального суду Верховного Суду став колишній заступник голови ВССУ
Фото: ВССУ

Судді обрали головою Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суда колишнього заступника голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслава Кравченка. Його кандидатуру підтримали 23 судді.

Ще 4 судді не підтримали жодного кандидата, один бюлетень визнано недійсним, повідомляє "Судово-юридична газета".

Під час виступу перед суддями до голосування Кравченко повідомив, що готовий очолити Касаційний кримінальний суд і прекрасно розуміє проблематику цього суду. "Я чітко розумію завдання, які стоять перед нами", - сказав суддя. Він додав, що потрібно буде вирішити багато проблем, починаючи від організації роботи суду до забезпечення єдності практики.

Суддя Аркадій Бущенко поцікавився, яким чином забезпечити ефективну роботу в рамках усього Верховного Суду. Кравченко відповів, що для цього є законодавчі механізми, а також Велика палата Верховного Суду.

Нагадаємо, головою Касаційного господарського суду Верховного Суду було обрано Богдана Львова. Він також займає посаду заступника голови Верховного Суду Валентини Данішевської.

Михайло Стокович очолив Касаційний адміністративний суд Верховного Суду.

Головою Касаційного цивільного суду обрано Бориса Гулька, який очолював Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram