ГоловнаПолітика

Рада звільнила Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

Депутат заявив, що пишається своєю роботою.

Рада звільнила Соболєва з посади голови антикорупційного комітету
Егор Соболев
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада на своєму засіданні в четвер проголосувала за звільнення опозиціонера Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету.

За це рішення проголосували 256 депутатів.

Соболєв, виступаючи в парламенті, заявив, що його звільняють у зв'язку з прийняттям законів, які загрожують недоторканності перших осіб держави.

"Причина мого звільнення дуже проста, і я дуже цим пишаюся. Причина мого звільнення в тому, що прийняті нами закони почали, можливо, вперше в історії України працювати на нас. Народні депутати почали заповнювати електронні декларації. Почало працювати законодавство про Антикорупційне бюро, і стосовно не одного депутата почалося розслідування. Скажу більше, наше з вами законодавство веде до того, що керівництво держави, президент країни, лідери ключових політичних сил більше не відчувають себе недоторканними, більше не відчувають себе над законом. І це головна причина мого звільнення", - сказав депутат.

Нагадаємо, 6 грудня представники БПП, НФ і "Опоблоку" в комітеті Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції домоглися визнання незадовільною роботи голови комітету, представника "Самопомочі" Єгора Соболєва та рекомендували парламенту зняти його з цієї посади.

Антикорупційний комітет - один із головних парламентських комітетів, він перевіряє законопроекти на те, чи немає в них корупційної складової.

Соболєв - один з організаторів акції протесту біля Верховної Ради, яка триває з 17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram