ГоловнаПолітика

Затримано колишнього депутата-прихильника "ДНР" з Великої Новосілки

Його взяли під варту за статтею 110 Кримінального кодексу.

Затримано колишнього депутата-прихильника "ДНР" з Великої Новосілки
Фото: ssu.gov.ua

У вівторок, 5 грудня, співробітники Служби безпеки України затримали колишнього місцевого депутата, який навесні 2014 року виступав на мітингу з підтримкою "ДНР" у селищі Велика Новосілка (Донецька область).

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, на площі перед будівлею районної державної адміністрації він закликав присутніх визнати "ДНР" як державне утворення і виконувати розпорядження ватажків цієї організації.

Незабаром після цього у Велику Новосілку повернулася українська влада, і депутат утік разом з іншим активним учасником мітингу - місцевим підприємцем.

Депутата вдалося знайти тільки через три роки на території Запорізької області, підприємець усе ще переховується. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 днів.

Йому закидають ч.2 ст.110 Кримінального кодексу - зазіхання на територіальну цілісність України.

Нагадаємо, в серпні 2017 року в Донецькій області винесли вирок колишньому депутату Великоновосілківської селищної ради, який навесні 2014 року допомагав організувати т.зв. референдум "ДНР". Обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, визнав свою провину і розкаявся. Також суддя врахував інвалідність підсудного і в підсумку призначив йому 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки за ст.110 Кримінального кодексу - зазіхання на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram