ГоловнаПолітика

Прокуратура просить суд допитати Авакова і Дещицю у справі про держзраду Януковича

На думку прокуратури, вони можуть повідомити обставини анексії Криму і самоусунення Януковича.

Прокуратура просить суд допитати Авакова і Дещицю у справі про держзраду Януковича
Фото: focus.ua

Прокуратура просить суд викликати на допит у справі колишнього Президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також посла в Польщі Андрія Дещицю.

Про це повідомив прокурор Руслан Кравченко під час засідання Оболонського районного суду Києва.

Прокурор оголосив список свідків, яких просить допитати сторона звинувачення.

На думку прокуратури, Аваков повідомить суду обставини анексії Криму і самоусунення Януковича.

Прокуратура також вважає, що Дещиця, який на той момент обіймав посаду міністра закордонних справ, зможе розповісти про обставини протидії анексії Криму.

Також сторона звинувачення просить допитати заступника міністра закордонних справ Сергія Кислицю, радника президента Руслана Демченка та посла України в ООН Володимира Єльченка.

Нагадаємо, Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), поплічництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і поплічництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram