ГоловнаПолітика

Тіллерсон запевнив, що санкції з Росії знімати не збираються

Кримські обмеження залишаться до повернення півострова.

Тіллерсон запевнив, що санкції з Росії знімати не збираються
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Рекс Тіллерсон на засіданні ОБСЄ у Відні заявив, що Вашингтон залишить чинними пов'язані з Кримом санкції, допоки Росія не поверне Україні контроль над півостровом, а пов'язані з Донбасом - поки Росія не виведе війська і не припинить підтримку бойовиків.

"Пов'язані з Кримом санкції залишаться чинними, допоки Росія не поверне Крим під повний контроль України", - цитує Тіллерсона "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Східної України, то ми підключаємося до наших європейських партнерів у підтримці санкцій до тих пір, поки Росія не виведе свої сили з Донбасу і не буде дотримуватися Мінських угод", - додав держсекретар США.

Нагадаємо, перші американські санкції щодо Росії ввели в березні 2014 року проти окремих російських чиновників, причетних до незаконної анексії Криму. Тим, хто потрапив до списку, було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморозили. Згодом США неодноразово розширювали список санкцій і включили в нього не тільки окремих людей, а й цілі галузі російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram