ГоловнаПолітика

У суді в справі Насірова зачитали 30 сторінок звинувачення зі 774 і оголосили перерву на півтора місяця

Наступне засідання - 19 січня.

У суді в справі Насірова зачитали 30 сторінок звинувачення зі 774 і оголосили перерву на півтора місяця
Фото: Макс Требухов

У Шевченківському районному суді Києва в четвер зачитали перші 30 сторінок обвинувального акта проти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого відсторонено від посади. Усього їх - 774, пише агентство УНН.

Після цього суддя Лідія Шебуняєва оголосила перерву до 19 січня у зв'язку з завантаженістю суддів іншими справами.

Нагадаємо, 10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд звинувачення Насірова в завданні державі 2 млрд гривень збитків.

Насірову закидають зловживання владою і службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК).

За версією слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, упродовж 2015 року Насіров прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, залучених до схеми, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло би стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Потерпілою стороною виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram