ГоловнаПолітика

На території України перебувають півтора десятка "злодіїв у законі"

Семеро з них - громадяни України.

На території України перебувають півтора десятка "злодіїв у законі"
Вячеслав Аброськин
Фото: Пресс-служба ГУНП в Донецкой области

Департамент карного розшуку передбачає, що на території України зараз перебувають півтора десятка "злодіїв у законі". Такі дані повідомив перший заступник начальника Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Семеро з них - це громадяни України Льора, Умка, Неделя, Шарик, Хмель, Резо і Хохол. Ще щонайменше восьмеро - громадяни інших держав. П'ятеро з них намагаються легалізуватися в країні через укладення шлюбу, а троє - Гега Озургетський (Георгі Кіладзе), Гія (Георгій Гіоргадзе) і Китаєць (Сергій Чабан) - в розшуку.

"Ще декілька місяців тому на території нашої країни було більш ніж 28 "злодіїв у законі", громадян інших країн. Кількість таких званих "гостей" зменшилася після відповідної "депортації на Батьківщину" в листопаді. Думаю, це були не останні", - написав Аброськін у фейсбуці.

Нагадаємо, в травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій у законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинного співтовариства з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Таке правопорушення мало каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язненням з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram