ГоловнаПолітика

Законопроект про НАБУ зник з порядку денного Ради на четвер

У середу ввечері проект закону в порядку денному був.

Законопроект про НАБУ зник з порядку денного Ради на четвер
Фото: Сергей Нужненко

Станом на ранок в порядку денному пленарного засідання Верховної Ради на четвер немає законопроекту про право парламенту звільнити директора Національного антикорупційного бюро без аудиту, хоча ввечері в середу відповідний проект закону в порядку денному був.

Порядок денний пленарного засідання доступний на сайті парламенту.

Проект закону про право Ради звільнити директора НАБУ без аудиту, який також наділяє депутатів правом звільнити керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Державного бюро розслідувань і членів Національного антикорупційного агентства, зареєстрували в парламенті 6 грудня голови фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак.

Законопроектом також передбачена можливість звільнення голови НАБУ через адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. Варто зазначити, що кілька тижнів тому Національне агентство з питань запобігання корупції склало на голови НАБУ Артема Ситника адміністративний протокол про корупцію. Суд наразі не розглянув протокол.

Директор Центру Байдена при Пенсильванському університеті і колишній заступник помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Майкл Карпентер заявив, що рекомендуватиме скоротити урядову допомогу США Україні, якщо Верховна Рада проголосує за звільнення директора НАБУ Артема Ситника і голови Антикорупційного комітету Єгора Соболєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram