ГоловнаПолітика

Голова Світового банку запевнив у підтримці зусиль НАБУ в боротьбі з корупцією в Україні

Ситник зустрівся з Джимом Ен Кімом на Глобальному форумі з повернення активів у Вашингтоні.

Голова Світового банку запевнив у підтримці зусиль НАБУ в боротьбі з корупцією в Україні
Фото: EPA/UPG

Новостворені українські антикорупційні органи вже мають досягнення у викритті корупції та боротьби з нею, тому для подальшої реалізації антикорупційної реформи в Україні ці органи мають потребу в підтримці.

Про це заявив голова Світового банку Джим Ен Кім на зустрічі з директором НАБУ Артемом Ситником, яка відбулася в рамках Глобального форуму з повернення активів, який 4-6 грудня проходить у Вашингтоні.

"Всесвітній банк підтримує зусилля НАБУ в боротьбі з корупцією", - наводить прес-служба Національного антикорупційного бюро України слова голови ВБ.

Відзначається, що під час зустрічі сторони обговорили тиск, який чиниться на НАБУ, перебіг розслідувань з викриття топ-корупції та перспективи створення Антикорупційного суду в Україні.

При цьому в прес-службі НАБУ нагадали, що під час останнього візиту в Україну в листопаді 2017 року Джим Йонг Кім зазначив, що створення Антикорупційного суду є критично важливим для подальшого зростання української економіки і, до того ж, його створення є однією з умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Раніше сьогодні голови фракцій БПП і НФ внесли законопроект про право Ради звільнити директора НАБУ.

Нагадаємо, після затримання агента НАБУ під прикриттям, якого звинуватили у провокуванні хабара, Генпрокуратура виклала відео з персональними даними агентів бюро. Зокрема, була розсекречена "агент Катерина", зусиллями якої притягнуто до відповідальності нардепа Борислава Розенблата.

США і Євросоюз випустили жорсткі заяви на захист НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram