ГоловнаПолітика

Саакашвілі оголосив наметове містечко біля Ради "новою Січчю"

"У нас 150 наметів вже є, ще 250 встановлюють".

Саакашвілі оголосив наметове містечко біля Ради "новою Січчю"
Фото: стоп-кадр с видео

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі закликав опозиційних політиків до об'єднання і оголосив наметове містечко біля будівлі Верховної Ради "новою Січчю".

"Я закликаю лідерів української опозиції - зараз не час говорити про партійні інтереси. Ми першими відставили прапор "Руху нових сил". Йдеться не про партії, а про те, чи буде Україна. Закликаю всіх об'єднуватися", - сказав він на мітингу на площі Конституції.

При цьому політик додав: "Я оголошую тут нову Січ, ми будемо розширюватися, готуватися відбивати їх атаки ... Готуємо масштабний марш, збираємо підписи за імпічмент. У нас 150 наметів вже є, ще 250 встановлюють наші активісти".

Він також стверджує, що його діяльність фінансують прості українці.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з втікачем олігархом Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують в отриманні грошей від Сергія Курченка (ч.1 ст.256 КК). Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, забравшись на дах багатоповерхового будинку на вулиці Костельна біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах пожежною драбиною виліз спецназ і затримав його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували його прихильники. У підсумку вони витягли політика з мікроавтобуса і звільнили. Зараз Саакашвілі оголошено в розшук, при цьому він залишається серед протестувальників у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram